Maketa od zlata skuplja od pravog "aventadora"

Bez autora
Dec 06 2011

Automobili italijanskog Lamborginija važe za skupe, ali uvek može više. I to čak i kada nisu u pitanju pravi automobili već - makete. Renomirani nemački proizvođač modela automobila Robert Gilpen, kreirao je "lamborgini aventador LP 700-4", u razmeri 1:8, čija je vrednost procenjena na oko 4,5 miliona evra, što je gotovo deset puta više od cene pravog primerka.Gilpen je ovu vrednost lako dostigao, s obzirom da je maketu izradio kombinujući samo plemenite metale, dijamante i kompozitne materijale.

Maketa od zlata skuplja od pravog "aventadora"Automobili italijanskog Lamborginija važe za skupe, ali uvek može više. I to čak i kada nisu u pitanju pravi automobili već - makete.

Renomirani nemački proizvođač modela automobila Robert Gilpen, kreirao je "lamborgini aventador LP 700-4", u razmeri 1:8, čija je vrednost procenjena na oko 4,5 miliona evra, što je gotovo deset puta više od cene pravog primerka!

Gilpen je ovu vrednost lako dostigao, s obzirom da je maketu izradio kombinujući samo plemenite metale, dijamante i kompozitne materijale. Proizvođač se nada da će prodajom modela na aukciji zaraditi oko 650.000 evra, koje će biti uplaćene u humanitarne svrhe, a još jedna od želja je i da ovim automobilom uđe u "Ginisovu knjigu rekorda", za najskuplju maketu automobila ikada napravljenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik